Thornbury House 3

Brief:

With the existing bathroom having floor tile damage, our brief was to re-plan the internal spaces to create a new bathroom and ensuite.

Design Constraints:

Budget and existing rooms to be retained lead to the next stage of this project pushing the bathrooms out to the boundary

Design Resolution:

By combing the space of a large family bathroom and separate WC, we created 2 new bathrooms, one being an ensuite to an existing bedroom. We pushed the external house wall to the boundary to create some extra space, using what was dead space before along the side of the house, we created a well appointed family bathroom with freestanding bath, walk in shower without any shower screens, concealed cistern toilet suite and a luxurious ensuite with walk in shower, floating vanity and concealed cistern toilet suite. with full height glazing to the shower areas and new skylights both rooms are flooded with natural light. the timber joinery floats within the tiled walls as well as off the floor, complemented with reconstituted white stone tops.

Site Area: 411 sqm

Floor Area (excl. decks/terraces): 146 sqm

Design, Documentation: 6 months

Construction: 4 months