Yarraville House 1

Brief:

Renovate the existing house whilst retaining as much as the existing structure as possible, to replan the rear living spaces for a growing family. As well as the renovated house we are designing a new rear garage with a studio above including a pool and pool facilities in the garage space.

Design Constraints:

The main house has a heritage overlay over the site, limiting the main house, however the new garage and studio will have a more contemporary approach.

Design Resolution:

The new studio and garage building will be built with standard construction methods to minimise costs with some simple design elements and twists to create a nonstandard building. The existing house will benefit from the new studio’s contemporary feel, at eth back only with the front retaining its heritage values.